C. Ronaldovi sa už darí aj na Nou Campe: "Tento gól bol najdôležitejší"

22.04.2012 Celý región

Barcelona 22. apríl (TASR) – Futbalový kanonier Cristian Ronaldo rozhodol v sobotu svojim 42. gólom v ligovej sezóne o triumfe Realu Madrid na pôde FC Barcelona a definitívne tak umlčal svojich kritikov. Tí totiž vyčítali portugalskému legionárovi, že v zápasoch "El Classico" mu vlhne pušný prach.

Útočník "bieleho baletu" strelil v 73. minúte gól na 2:1, na ktorý domáci už nedokázali odpovedať. Pre Ronalda to bol tretí gól z posledných troch návštev na Nou Campe. Real má po triumfe na odvekým rivalom sedembodový náskok pred druhou Barcelonou a už v najbližšom kole môže oslavovať zisk majstrovského titulu. Futbalista s učebnicovou kopacou technikou dal v tomto ročníku Primera division o jeden gól viac ako Lionel Messi z FC Barcelona.

Kým Argentínčan skóroval trinásťkrát v posledných 18 vzájomných stretnutiach, Ronaldo sa v pätnástich dueloch "El Clasico" presadil len päťkrát. Trojnásobný najlepší futbalista sveta však zaostal v sobotu výrazne za očakávaniami. Naopak Portugalčan mal povesť hráča, ktorému to vo veľkých zápasoch nejde, ale teraz sa jej pravdepodobne nadobro striasol. "Pre nás je to veľmi dôležitý gól, pretože nám zabezpečil tri body. Skóroval som v posledných troch dueloch na Nou Camp, ale tento súboj bol z nášho pohľadu kľúčový," uzavrel Ronaldo, ktorý má na svojom konte v tomto ročníku všetkých súťaží spolu 54 gólov. Messi sa zatiaľ zastavil na méte 63 gólov.

Informovala agentúra Reuters.
 

Vyberte región